محل تبلیغات شما

شهرداری وظیفه حفظ و نگهداری از اشجار موجود در محدوده شهر را دارد و چنانچه عوامل طبیعی متعارف موجب شکستگی اشجار و در نهایت ورود خسارت به اشخاص یا شهروندان شود مسئول جبران خسارت است.

رای بدوی


در خصوص دعوای آقای ر.ج. به طرفیت شهرداری تهران (منطقه سه) با نمایندگی حقوقی آقای ح.ک. به خواسته مطالبه خسارت به مبلغ هیجده میلیون و چهل هزار ریال و هزینه کارشناسی و هزینه دادرسی به شرح دادخواست تقدیمی، با این توضیح که حسب اظهارات خواهان در دادخواست تقدیمی وسیله نقلیه نامبرده به شماره انتظامی 11-513 62 در تاریخ 17/8/90 در خیابان پارک بوده که بر اثرسقوط درخت بر روی خودرو، خساراتی به شرح مندرج در نظریه کارشناسی منتخب در پرونده تأمین دلیل به شماره 1- 90/119/566 و 2-10490/1392 شورای حل اختلاف ناحیه سه تهران، جمعاً به مبلغ هفده میلیون ریال وارد شده و مبلغ یک میلیون و چهل هزار ریال بابت هزینه کارشناسی در دو مرحله پرداخت کرده است. نماینده حقوقی خوانده در جلسه دادرسی مورخ 28/9/90 در مقام دفاع بیان نمود: خواهان محترم در دادخواست تقدیمی علت خسارات وارده را ریزش درخت بر روی خودرو عنوان نموده‌اند از آنجا که عوامل متعددی می‌تواند باعث سقوط درخت بر روی خودرو شود که از حیطه کنترل شهرداری خارج می‌باشد چه بسا بی‌احتیاطی و بی‌مبالاتی خواهان در پارک نمودن خودرو در محل نامناسب و بدون توجه به شرایط باعث بروز حادثه فوق گردیده است 2- حسب قواعد مسلم حقوقی چنانچه وقوع خسارت بر اثر قوه قاهره (فورس ماژور) باشد مسئولیت -متوجه فردی که تکلیف در نگهداری اشیاء دارد نمی‌باشد اولاً: مالکیت خواهان نسبت به وسیله نقلیه فوق‌الذکر با توجه به استعلام به عمل آمده از مرجع مربوط محرز است. ثانیاً : سقوط درخت بر روی خودروی خواهان در مکان مناسب و مجاز با توجه به نظریه کارشناس محرز است ثالثاً: شهرداری وظیفه حفظ و نگهداری از اشجار موجود در محدوده‌ی شهر را دارد و چنانچه بر اثر ریزش برف یا باران و یا عوامل طبیعی متعارف موجب شکستگی درخت یا شاخه‌های آن و در نهایت موجب ورود خسارت به اشخاص یا شهروندان شود مسوول جبران خسارت وارده از باب تسبیب می‌باشد که در مانحن‌فیه استناد نماینده حقوقی خوانده به فورس ماژور یا قوه قهریه موجه نمی‌باشد و موجب تضییع حقوق خسارت دید ه می‌گردد.) بنابراین به استناد قانون حفظ وگسترش فضای سبز در شهرها و مواد 1 و 2 قانون مسوولیت مدنی و ماده 231 از قانون مدنی و مواد 198، 515، 519، و520 از قانون آیین دادرسی مدنی، خوانده را به پرداخت هفده میلیون ریال بابت اصل خواسته مبلغ یک میلیون و چهل هزار ریال بابت هزینه کارشناس و مبلغ سیصد و هفتاد و نه هزار و ششصد ریال بابت هزینه دادرسی در حق خواهان محکوم می‌نماید. این حکم حضوری ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدید نظرخواهی در دادگاه محترم تجدید نظراستان تهران می‌باشد. 
 رئیس شعبه 81 دادگاه عمومی حقوقی تهران - صابر


رای دادگاه تجدید نظر


تجدیدنظرخواهی شهرداری به طرفیت آقای ر.ج. نسبت به دادنامه شماره 9001022-30/10/90 شعبه 81 دادگاه عمومی تهران که طی آن حکم به محکومیت تجدیدنظرخواه به پرداخت مبلغ 040000 ریال بابت اصل خواسته به انضمام هزینه دادرسی در حق تجدیدنظرخوانده به دلیل قصور در نگهداری و حفاظت از یک اصله درخت در معبر عمومی که باعث ورود خسارت به اتومبیل تجدیدنظرخوانده شده است صادر گردیده به گونه‌ای نیست که نقض دادنامه معترضٌ‌عنه را ایجاب نماید زیرا به استناد تبصره 6 ماده 96 قانون شهرداری الحاقی 27/11/1345 درختان معابر عمومی در مالکیت شهرداری و حسب تبصره 4 لایحه قانونی حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها مصوب 3/3/59 شورای انقلاب اسلامی حفاظت از درختان مذکور از اهم وظایف شهرداری‌ها می‌باشد و چون بر رسیدگی دادگاه از لحاظ رعایت اصول دادرسی نیز خللی وارد نمی‌باشد لهذا با رد اعتراض و به استناد ماده 358 از قانون آیین دادرسی مدنی دادنامه تجدیدنظرخواسته تأیید می‌گردد. این رأی قطعی است.

بانک داده آرای پژوهشگاه قوه قضاییه

http://wikivakil.blogfa.com

 

 

پرداخت عوارض شهرداری بر عهده بایع توسط خریدار در پی پلمب توسط شهرداری و مراجعه خریدار به بایع

عوارض تابلوهای سر در اماکن

اثر سوء استفاده از موقعیت برتر قراردادی

خسارت ,شهرداری ,ریال ,دادرسی ,هزینه ,درخت ,ریال بابت ,درخت بر ,خسارت به ,بر روی ,ورود خسارت ,نماینده حقوقی خوانده ,عوامل طبیعی متعارف

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

رفاقت